Kalender

Kalender 2019

Future of Work Debate:
Hosting Future of Work Sessie bij SER Curaçao. Als onderdeel van Road to Global Entrepreneur Summit 2019. Zie onder nieuws!

Collegetours 2019:
Drie thematische activiteiten met studenten uit het Caribisch deel van het Koninkrijk verspreid over Nederland. Deze activiteiten zijn er op gericht de actieve participatie en maatschappelijke oriëntatie binnen de Nederlandse samenleving te bevorderen.

  • Plastic vissen op het strand (zomer 2019)
  • Bezoek Anne Frank Huis (17 oktober 2019)
  • Debattraining (nog te plannen)

TOP Traineeships Bonaire
Ben je een eilandskind en studeer je deze zomer af (HBO/WO) en/of heb je maximaal 3 jaar werkervaring? Ben je geïnteresseerd om in Bonaire een mooi ontwikkelingstraject te volgen in combinatie van een baan voor 2 jaar?

Kom dan naar de info/wervingsmiddag voor het TOP Traineeship Bonaire:
Woensdag 10 april Utrecht (lokatie volgt)
Donderdag 11 april Den Haag (Ministerie van Binnenlandse Zaken & Koninkrijksrelaties)

Meer info volgt, stay tuned!

Grote meet-up & banenmarkt (FRED: 11 mei 2019)
WeConnect is aanwezig op de FRED Beurs, dé Caribische banenmarkt van het jaar in Rotterdam. Hierbij zet WeConnect haar uitgebreide netwerk, database en expertise in en staat garant voor een groot aantal bezoekers. We verzorgen een workshop en leiden diverse paneldiscussies.

Voorlichting & Ontvangst nieuwe lichting studenten
Elk jaar in juli en augustus heten we de nieuwe lichting studenten van de zes eilanden van harte welkom. Bon bini!
We zijn op het stadhuis in Amsterdam, op Hogescholen in Rotterdam en Den Haag en waar we maar worden uitgenodigd om over onze activiteiten te vertellen.

CARE CARIBBEAN II: Bonaire in Beweging: 15 mei
Bonaire in Beweging is de titel van onze tweede meet-up die in het teken staat van CARE, Gezondheidszorg. Speciaal thema: PREVENTIE. In mei organiseren we de meet-up in samenwerking met strategische partners (Openbaar Lichaam Bonaire), de scholen en diverse maatschappelijke organisaties op het eiland.

Denktank Ministerie Landbouw, Natuur en Voedselveiligheid.
In samenwerking met het Ministerie van LNV, heeft WeConnect een brede denktank gevormd -bestaande uit ‘eilandskinderen’- die de beleidsvraagstukken op de eilanden behandelt op het gebied van landbouw, natuur, voedselveiligheid, duurzame ontwikkeling, water- en duurzame energie. Met stagiaire Gilberto Morishaw organiseren we in april een slotbijeenkomst.

Symposium Onderwijs & Arbeidsmarkt Aruba
WeConnect Aruba organiseert een bijeenkomst over Onderwijs & Arbeidsmarkt in samenwerking met de University op Aruba. Geplande datum: 16 april 2019. Vanuit Nederland ondersteunen en begeleiden wij deze activiteit, zowel inhoudelijk als organisatorisch. Het is de bedoeling met een team van WeConnect Nederland af te reizen om de bijeenkomst bij te wonen en een inhoudelijke bijdrage te leveren.