WeConnect heeft het Youth Enterprise Platform (YEP) gelanceerd in samenwerking met Openbaar Lichaam Bonaire (OLB). YEP is een interactief platform met als doel Bonairiaanse jongeren te stimuleren tot ondernemerschap op Bonaire. Dit geldt voor zowel Bonairianen woonachtig op Bonaire als voor hen die in Nederland wonen. YEP biedt diverse workshops aan om ondernemerschap op Bonaire een boost te geven en inzicht te bieden van interessante vacatures en ondernemingskansen op het eiland.

Hulpmiddel
YEP is vrijdag 3 februari gelanceerd in Bonaire. Jongeren van de middelbare school en het MBO waren aanwezig. Via speedddates maakten ze vast kennis met de aanwezige ondernemers. Gedeputeerde Hennyson Thielman onderstreept het belang van YEP: “YEP is een antwoord en een hulpmiddel om inzicht te geven aan hen die willen terugkomen, maar niet weten waar te beginnen”.

Wat te verwachten?
De komende maanden organiseren we workshops in Bonaire over ondernemerschap. Praktisch, interactief en gericht op startende ondernemers. Voor de zomer wordt het digitale YEP platform gelanceerd. Daar vind je vacatures en ondernemerstips op het eiland. Stay tuned en volg onze site: www.yeprogram.info