WeConnect helpt Caribische middelbare scholieren bij hun voorbereiding op een vervolgstudie. We bieden twee typen workshops aan. Deze worden – waar mogelijk – aangeboden op Curaçao, Aruba, Bonaire, Sint Maarten, Saba en Sint Eustatius. Dit gebeurt altijd in nauw overleg met decanen en docenten van de scholen.

Workshops gericht op studeren

Deze studietestimonial-workshop wordt gegeven door young professionals die zelf ervaring hebben met studeren buiten het eiland. De doelgroep bestaat uit (voor)eindexamenleerlingen van de HAVO en het VWO. Deze groep kiest voor een overgrote meerderheid voor een studie buiten het eiland.

De scholier krijgt informatie van een ervaringsdeskundige aangereikt over thema’s als:
Hoe bereid ik mij voor op studeren? Hoe werkt budgetteren en waarom is dat belangrijk? Hoe bouw ik een sociaal leven en een betrouwbaar vangnet/netwerk op?
Zo krijgt de scholier een inkijk in hoe anderen dat hebben gedaan, geïllustreerd met foto’s, verhalen en slimme tips uit het studentenleven

Workshops gericht op beroepskeuze

Deze beroepskeuzeworkshop wordt gegeven door professionals met heel uiteenlopende beroepen. De workshop is klassikaal, of in de vorm van een beroepenmarkt, afhankelijk van de wensen van de school. Bij een beroepenmarkt organiseren we speeddates, waarbij de scholieren steeds met een wisselende professional in gesprek gaan. Bij de selectie daarvan zorgen we voor een grote variatie in beroepen.

WeConnect biedt workshops aan vanaf de derde klas om zo leerlingen de gelegenheid te bieden de informatie mee te nemen bij de samenstelling van hun profiel. Dit hang af van de organisatie en wensen van de school.

De scholier krijgt informatie aangereikt over thema’s als: Hoe ziet een werkdag er uit van een verpleegkundige, een marketing medewerker of een advocaat? Welke vaardigheden horen bij een bepaald beroep en hoe leer je die? Wat voor studie hoort bij een bepaald beroep? Wat zijn de carrièremogelijkheden van een bepaald beroep?

Een poule aan vrijwilligers verzorgt de workshops, aangestuurd en begeleid door een coördinator.