Wat is TOP?
Het TOP Traineeship Bonaire is een 2 jarig werk-en leertraject dat sinds 2017 bestaat. Elk jaar starten er 5 tot 10 trainees in Bonaire. Ze komen van een van de eilanden en hebben meestal een HBO of WO opleiding in Nederland afgerond. Februari 2023 zijn nieuwe trainees gestart in Bonaire met hun traineeship. WeConnect ondersteunt met de werving van de trainees in Nederland.

Wat ga je doen in Bonaire?
Als TOP Trainee ga je aan de slag bij het openbaar lichaam Bonaire, bij een van de andere overheid NV’s, -stichtingen of bij de Rijksdienst Caribisch Nederland in Bonaire. Denk aan: het ziekenhuis, het afvalverwerkingsbedrijf of het Openbaar Lichaam (het bestuursapparaat van Bonaire).

Wat leer je in 2 jaar?
Je doet zowel vakinhoudelijk als professionele kennis en werkervaring op, door verschillende opdrachten uit te voeren bij een of meerdere afdelingen binnen een overheid gerelateerde organisatie in Bonaire. Aan de TOP Trainees wordt de mogelijkheid geboden om tijdens de eerste en tweede jaargang, 8 keer deel te nemen aan de trainingen van het TOP Leertraject.

Hoe ik mij aanmelden voor TOP?
De start van het nieuwe traject zal in het voorjaar 2024 zijn. Stay tuned!

Download hier de Brochure TOP 2021