In aanloop naar de bijeenkomst hebben we deze twee filmclips gemaakt.

Preventie Bijeenkomst Bonaire

WeConnect heeft de bijeenkomst ‘Voor een Gezonder Bonaire!’ georganiseerd in opdracht van het Openbaar Lichaam Bonaire en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Tijdens de bijeenkomst op 15 mei is het Caribisch Sport- en Preventieakkoord ondertekend met als belangrijkste speerpunten:
– aanpak overgewicht & obesitas
– aanpak drugs-en alcoholgebruik
– aandacht voor seksuele gezondheid

Gedeputeerde Nina Den Heyer (Volksgezondheid) en Staatssecretaris Paul Blokhuis (Ministerie Volksgezondheid, Welzijn en Sport) ondertekenden samen het akkoord (zie foto).

Foto: Mike Ho, WeConnect

In aanloop naar de Preventie bijeenkomst maakte collega Mike Ho deze twee filmclips:

Kimberly Angela, studente Gezondheidswetenschappen over Preventie in het Caribisch gebied:

De tweede clip heeft als thema Overgewicht & Obesitas.
Sharine Loozen-Janga, beleidsadviseur van de Afdeling Publieke Gezondheidszorg
(Openbaar Lichaam Bonaire) en huisarts Esther Bernabela over de uitdagingen voor Bonaire: